Dansk KulturGrundlovsforeningen Dansk Kultur, www.danskkultur.dk

 
Nyheder
Foreningen
Søg
Kultur
Medlem
Udgivelser
Skikke
Mærkedage
Humor
Kontakt
Links
Forside

 


Humor
Himmel og helvede

Æblerov
- møj værre
Mekanikerregning
I helvede


Æblerov

Præstekonen fangede to drenge på fersk gerning ligesom de var ved at røve præstegårdens æbler. "Ved I ikke, hvad Jesus siger som røvere?", spurgte hun oprevet de to drenge. "Jo, vi gør. Jesus sagde til røveren: I dag skal du være med mig i Paradis"

Det ku ha vat møj værre
En ældre mand havde som sit valgsprog. -Det ku ha væt møj værre.-
Nu var der engang en, som kom til ham og sagde: -Ved du hvad, jeg drømte, du kom ud for en ulykke og døde.- -Nåå, det ku ha væt møj værre,- svarede han. -Men jeg drømte tilmed, at du var kommet i helvede.- -Det ku ha væt møj værre,- -Det synes jeg da bestemt ikke kunne have været værre.- -Jow, det ku ha væt sandt!-

Mekanikerregningen
Den nye præst havde haft sin bil til reparation hos den lokale smed, og fik et chok, da han så regningens størrelse, som skyldtes et helt urealistisk højt timeforbrug. Men for ikke at komme op at skændes med sit sognebarn fortalte han i stedet en vittighed. -Nu skal du høre historien om mekanikeren, som døde og gerne ville i Himlen. Da han ville ind, dukkede pludselig apostlen Peter duksede op og sagde, at han ligge skulle have ham i tale: -Hvad er dit navn? - Mit navn er Rasmus Hansen smed.- -Hvor gammel er du?-
- Jeg er 72 år. - Hm, det var da underligt, svarede Skt. Peter. -J eg har gennemgået alle dine regnskaber. Og alene efter de timer du har skrevet på i værkstedet, skulle du være over 200 år.

Ny i helvede
En skiderik var død: -J eg har hverken brug for Gud eller fanden eller Jesus eller hvad ved jeg var hans devise. Just ankommet til helvede blev der anvist ham et lokale, hvor folk stod i lort til brystet, medens de drak kaffe. Den nye gik straks over til en af de kaffedrikkende og spurgte om dette var helvede. - Ja, svarede den anden. - Nå det er da ikke så slemt, sagde den nye.
I samme nu kom der en meddelelse over det interne højtaleranlæg: - Her taler fanden. Kaffepausen er slut. Så står alle på hænder igen.
 


 
Vittigheder om...
Ægteskabet
Århusianere
Blondiner
Børn
Det danske sprog
Det ufrivillige
Døden
Dyr
Energi/hvile
Forbudte vittigheder
Gruk
Himmel/helvede
Jøder
Kristne
Læger/advokater
Lune Jyder
Molboer
Muslimer
Paradis
Politiet
Politik
Præster
Skoler
Storm P: Fluen
Sproget
Vendelboer
Visdom